De geboorteslinger

 

Ik kwam gisteren op het orginele idee om een naamslinger te maken als felicitatie voor de geboorte van Celine. Celine is het pasgeboren dochtertje van een goede vriendin van mij. Het is haar eerste kindje.

Ik bedacht me, dat het dan toch veel leuker en orgineler is om een naamslinger te ontvangen per post dan een gewone standaard felicitatiekaart!

Een naamslinger is niet alleen geschikt bij de geboorte van je baby. Maar je zou de naamslinger ook gewoon kunnen gebruiken bij een verjaardag, kinderfeestje of als decoratie in de kinderkamer of woonkamer. Nog super hip ook!

Je hebt naamslingers en geboorteslingers in allerlei soorten. Je kan ze gewoon kopen in de winkel of op internet. Maar de naamslinger zelf maken is uiteraard veel leuker om te doen! Bovendien is het ook beter voor een wat kleinere portemonnee. Een persoonlijk gemaakt cadeau toont aan dat je moeite doet voor iemand en er tijd en energie voor vrijmaakt. Indien de ontvangende partij het cadeau in het ergste geval niet mooi zou vinden ,dan zal hij de moeite, die jij voor hem hebt genomen zeker waarderen. 

Je kan ervoor kiezen om de naamslinger te maken van stof, je kan de slinger haken of je kan het gewoon maken van papier.  Een leuk idee is om de kleuren van het geboortekaartje terug te laten komen in de slinger. Maar je kan ook kiezen uiteraard voor hele andere kleuren of neutrale kleuren. Op internet zie je veel leuke voorbeelden van geboorte- en naamslingers. Misschien kom je zelf tot andere leuke inspiraties!

In mijn geval, vond ik het leuk om een naamslinger te maken van bruin kraftpapier met handgeschreven letters ! Handlettering is tegenwoordig erg hip! Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan😉

Wil je ook zo’n leuke vrolijke naamslinger maken? De naamslinger die ik zojuist heb gemaakt kan iedereen maken. Daar heb je geen naaimachine of handwerktalent voor nodig…echter alleen een kleine dosis knutselplezier!

Hieronder beschrijf ik wat voor materialen je nodig hebt voor deze naamslinger en hoe je deze slinger maakt.

img_20161218_195448

●Bruin kraft papier/kaarten,  te verkrijgen bij Zeeman/Action

●Zwarte stift, te verkrijgen bij Hema/Action

●Zwarte fineliner, te verkrijgen bij Hema/Action

●Zwart/wit touw, te verkrijgen bij Wibra

●Perforator ster, te verkrijgen bij Hema

●Stoffen stickervellen

●Dubbelzijdig plakband/tape, te verkrijgen bij Action

Stap 1: De kraft kaarten snijd of knip je in twee gelijke delen waardoor je twee vlaggetjes krijgt.

Stap 2: Vervolgens schrijf je met een zwarte stift een mooie blokletter (van de naam)op het vlaggetje.

Stap 3: Met een perforator perforeer je een ster in het vlaggetje. Tevens knip je onderaan een stukje van het vlaggetje af zodat het vlaggetje als een vlaggetje eruit komt te zien. Vervolgens doe je dit dus op dezelfde wijze met de andere letters

Stap 4: De vlaggetjes klap je open. Binnenin plak je het dubbelzijdig tape aan de onderkant en de bovenkant. Om de ster te versieren heb ik een stukje stickervel binnenin geplakt.

Stap 5. Het zwart wit touwtje waaraan de slinger komt te hangen, bevestig je binnenin op de reeds aangebrachte dubbelzijdige tape.

Je kan de slinger zo lang mogelijk maken als je wil. Ik heb er nog twee extra vlaggetjes aangehangen met een hartje erop!

Het eindresultaat mag er zijn! Hoop dat de ouders er blij mee zijn!

Uiteraard ga ik nog op een later moment langs om hen te verrassen met een leuke uitgebreide zelfgemaakte kraammand! Ik heb al wat leuke ideetjes voor in de mand! Wil je meer weten over deze ideetjes en kadotips?  Lees dan mijn volgende blog!

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close