Tips voor het organiseren van de babyshower!

Je beste vriendin is zwanger en je wilt graag een babyshower voor haar organiseren. Hoe kan je dit het beste aanpakken? In mijn blogje van vandaag vertel ik er graag meer over.

Maar wat is een babyshower nou precies?
Een babyshower was oorspronkelijk bedoeld om de aanstaande ouders praktisch met spullen te ondersteunen bij de voorbereiding op het ouderschap. Het is een traditie dat georganiseerd werd bij de komst van het eerste kind. Het is oorspronkelijk uit Amerika overgewaaid. Maar ook in ons landje is deze traditie tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Alleen heeft de babyshower een iets andere betekenis gekregen dan vroeger. Het is nu vooral een heel leuk feestje voor de mama to be! Een feestelijke happening, waarbij de aanstaande mama in het zonnetje wordt gezet en overladen wordt door kadootjes (vandaar de naam showerūüėČ) voor voornamelijk de babyuitzet!

cropped-img_20180320_161304_0701.jpg

Natuurlijk hoef je de mama niet alleen te verwennen met babyprodukten, maar kan je haar ook zelf verwennen met bijvoorbeeld allemaal lekkere bad- of doucheproducten, of bijvoorbeeld met een abonnement op een mamatijdschrift (oudersvannu bijvoorbeeld) of leuke hebbedingen, die ze zelf heel goed kan gebruiken. Alles kan en is mogelijk! Uiteraard is zo’n feestje wel voor dames only bedoeld! Dus helaas mannenūüėČ !!! Wie nodig je uit? Denk aan lieve vrienden van haar, goede collega’s, misschien bepaalde buurtjes waar ze heel goed mee is en uiteraard zussen ,schoonzussen, oma’s, schoonmoeders, moeders en nichtjes!

Het gaat bij een babyshower dus vooral om lekker hapjes, kadootjes, de gezelligheid met dierbaren en om het aankomende ouderschap te vieren.  Voor de aanstaande mama is het dan ook het geschikte moment om iedereen dan nog even te zien en met iedereen uitgebreid bij te kletsen, voordat straks de drukte aanbreekt met de geboorte van de kleine.

Een goed geslaagd babyshower is net als een gezellig vrijgezellenfeestje of een jubileumfeestje, een mooie herinnering met lieve vrienden en familie, wat de aanstaande moeder beslist bij blijft voor de rest van haar leven! Het wordt dus zeker gewaardeerd als je dit voor je dierbare vriendin of familielid wil organiseren! Echter is het wel belangrijk om van te voren te polsen bij haar partner,  moeder of bij haarzelf of ze hier ook echt zin in heeft en of ze graag onverwachts verrast wordt. Elke vrouw voelt zich anders gedurende de zwangerschap en door de hormonen!

Is je vriendin helemaal in voor een verrassend feestje? Probeer het feestje dan echt in het geheim te plannen, zodat het echt een grote verrassing is voor haar op het moment zelf! Tips:

  • Bespreek en plan met haar partner een dag wanneer je vriendin geen verplichtingen heeft en makkelijk weg kan van huis.
  • Het makkelijkste is een whatsapp groep aan te maken om mensen uit te nodigen voor het feestje. Bespreek eventueel met de partner het lijstje van mensen die je wil uitnodigen. Uiteraard kan je in plaats van een groepsapp ook in je creatieve bui zelf uitnodigingen maken en versturen! Nog leuker!
  • Net als een vrijgezellenfeestje is het de bedoeling dat de aanwezigen het feestje bekostigen!¬†Bespreek van te voren met elkaar wat je ieder wil uitgeven aan het feestje.
  • Aan de hand van het budget ga je bepalen, wat je gaat doen en waar je het feestje gaat houden. Ga je high tea’en? Of ga je lunchen? Ga je leuke spelletjes doen met elkaar? Vier je het bij iemand thuis of in de tuin? Of vier je het in een leuke lunchroom? Of andere leuke locatie zoals bijvoorbeeld een strandtent of theetuin? Leuke tips voor een babyshower met high tea in o.a. omgeving Delft kom ik in de volgende blog op terug!
  • Hou in ieder geval de duur van het feestje kort : zo ongeveer twee uurtjes tot drie uur maximaal. Een hoogzwangere heeft vaak niet zoveel energie meer en heeft het emotioneel best zwaar en zit dus niet te wachten op een te lang feestje tot bijvoorbeeld laat in de avond. Het beste is dan ook om het feestje overdag in de middag te houden.
  • Besluit eventueel met elkaar welke kadootjes jullie gaan kopen? Koop je namens de groep 1 groot kado¬† of een groot aantal kleine kadootjes van het budget (bijvoorbeeld kinderwagen of buggy of een grote kraammand met veel kleine kadootjes)? Besluit iedereen dan toch zelf los van elkaar een klein kadootje te kopen, bespreek dan wel met elkaar wat je van plan bent te kopen zodat er geen dubbele aankopen worden gedaan. Vraag ook aan de partner wat hun eventuele wensen zijn en wat ze nog nodig hebben voor de babyuitzet!
  • Zorg eventueel voor leuke versiering (ballonnen, slingers, glitterkanon met oog op het¬† eventuele gekozen thema) en als je het thuis viert voor lekker zoet en eventueel hartig eten (cupcakes, een mooie taart, chocolade of zoutjes)

IMG_20180404_201046_930

Wanneer kan je een babyshower het beste plannen?
Een babyshower kan het beste georganiseerd worden in de tweede semester van de zwangerschap van de aanstaande mama. Ze voelt zich dan hoogstwaarschijnlijk op haar best. In de eerste drie maanden hebben veel zwangeren nog last van misselijkheid of allerlei zwangerschapskwaaltjes. En in de laatste 2 maanden heeft de mama to be al een aardige buik gekregen waardoor alles toch net wat meer energie gaat kosten.
Over het algemeen vindt een babyshower zo ongeveer rond de 30 weken van de zwangerschap plaats. Dat is ook het moment dat er waarschijnlijk meer bekend is over het geslacht van de baby, zodat je het feest ook een bepaald thema zou kunnen geven (meisje roze of jongen blauw of een ander thema)

Heel veel succes met het organiseren en vooral maak veel plezier!ūüėČ

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close