Kraambezoek of kraamparty?

Een goede vriendin van mij had het leuke idee om een aantal weken na de geboorte van haar dochter een kraamfeest te geven voor iedereen! Een stuk ontspannender dan iedereen over de vloer gespreid te ontvangen, vond ze. Ik kon mij daar wel wat bij voorstellen en vond het uiteraard een geweldig idee! Ze had een zaaltje overdag afgehuurd met catering voor een bepaald dagdeel (maximaal 3 uurtjes). Alles maar ook echt alles was tot in de puntjes verzorgd! Versiering, hapjes, voldoende drinken, leuke lokatie en uiteraard goede en leuke bediening.  KORTOM het was een geslaagd compleet uitbesteed feestje voor iedereen!

Steeds vaker hoor ik, dat ouders ervoor kiezen een kraamfeest te geven..Een kraamfeest geven heeft vele voordelen.  Er zijn ook jonge ouders die het daarentegen gezelliger en persoonlijker vinden om gespreid bezoek te ontvangen in de drukke kraamtijd!

Het blijft voor iedere jonge ouders veelal een persoonlijke afweging. De voordelen en nadelen heb ik op een rijtjes gezet en lees je verder hieronder.

Een kraamparty! Overweeg je te kiezen voor een kraamparty ?Er zijn een drietal opties:

  • thuis vieren,
  • gedeeltelijk uitbesteden of
  • geheel uitbesteden.

Als je het leuk vindt om zelf een feestje te organiseren in een vertrouwde omgeving en de kosten laag wil houden dan is thuis een kraamfeest geven voor jou de meest ideale keuze. Bedenk wel dat tijdens een kraamperiode veel op je af komt (vooral bij je eerste) en mogelijk in een overlevingsstand bent door een eventuele zware bevalling of slaapgebrek door de gebroken nachten. Een feest zelf organiseren kost tijd en veel energie en geeft ook veel rotzooi!

Je kan erook voor kiezen om een catering in te huren! Een catering die de hapjes, drank, bediening en eventueel servies, aankleding en tafels bij je thuis tot in de puntjes verzorgt, zodat je zelf weinig omkijken hebt en van je feestje kan genieten. Het feest kan hierdoor toch in je vertrouwde omgeving plaatsvinden.

Om helemaal geen stress te hebben kan je het feest ook compleet uitbesteden in een afgehuurd zaaltje. Dit kost wel wat! Maar dan heb je wel zelf een heel leuk ontspannend feestje zonder rotzooi. Dat is denk ik ook wel wat waard.

Met een kraamfeest ontvang je iedereen tegelijkertijd. Je hebt zelf thuis een rustige kraamperiode met geen kraambezoekjes in de drukke kraamtijd en je hebt ook geen mensen aan je bed die je liever niet aan je bed wil zien (zoals collega’s).Nadelen zijn wel dat je niet iedereen uitgebreid persoonlijk spreekt op een feest! En dat het veel drukte is in 1 keer.

Wil je liever wat bezoek hebben in de kraamperiode en vind je het gezelliger om mensen persoonlijk te spreken dan is het misschien leuker te kiezen voor de ouderwetse kraambezoekjes! De eerste dagen heb je nog hulp van de kraamverzorger dus zij kan je ook hierbij extra ondersteunen. En wat fijn is van kraambezoek dat jezelf de tijden en dagen kan bepalen voor bezoek en rust!

Heel veel succes met je keuze!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close