Kinderloos in een nieuwbouwwijk

 

Na een aantal jaren in een vreselijk gehorige flat gewoond te hebben in de grote stad, zei ik tegen mijzelf dat ik dit echt nooit meer wilde!! Vanaf nu voortaan een NIEUWBOUW woning! Hoe gaaf ik ook oude huizen vindt, vooral die mooie stadswoningen met die unieke details, aan mij zijn ze gewoon niet besteed. Ik heb gewoon super gevoelige oren voor binnenhuis geluiden! Sex geluiden, het geplas en geboer, het geroggel, de letterlijke gesprekken van de boven buurman, de muziek en de nachtelijke feestjes en bezoekjes van onze onderburen en een jengelend kind van onze naaste buren, die na 11 uur s’avonds nog niet wilde slapen. Slapeloze nachten en enorme frustraties heeft mij die flat gebracht! Een periode waar ik liever niet meer aan terugdenk!

In 2014 kwam ik een prachtig nieuwbouwproject tegen een dorp in de stad Delft op ons pad. Dit zou wel eens mijn antwoord kunnen zijn op mijn slapeloze nachten en rusteloze avonden/dagen! En dat werd het!

Inmiddels woon ik in een geweldig mooi 2- onder 1- kap woning aan het water met een vlonder in dat prachtige nieuwbouw project waar ik het zojuist over had. Absoluut een droomhuis !!! Alles is nieuw. Ik heb i.p.v. 14 buren nu slechts maar 1 gezin naast mij wonen en het heeft tenslotte ankerloze muren, wat ik graag wilde! Heerlijk rustig!

Je zou denken dat ik nu mijn plekje heb gevonden? Jammer genoeg voelt het niet echt zo.

Ik had er heus wel goed over nagedacht van te voren! Ik wist heus wel dat een nieuwbouwwijk veel mensen trok met jonge kids. Dat het voor mij zo en zo een uitdaging zou worden om elke dag geconfronteerd te worden met happy gezinnen, zwangere buiken, kinderwagens en baby’s. Maar ik als kinderloze wilde beslist niet wegvluchten. Ik wilde zo veel mogelijk meekrijgen van dit leven en er een onderdeel van worden, ookal is het jammer genoeg niet MIJN LEVEN.

Maar dat is het probleem ook niet echt. Wat is het dan wel…?

Misschien stom van mij! Maar ik had nooit verwacht, dat ik naast nog 1 andere buurvrouw, de enige kinderloze zou zijn van de straat (42 woningen)! Nee, echt niet! En dat maakt je gewoon anders t.o.v. de rest. Los of je dezelfde interesses deelt of op dezelfde manier in het leven staat. Als kinderloze maak je veel moeilijker contact in een wereld (lees straat) met alleen maar moeders. Moeders trekken zo en zo naar elkaar toe, los of ze je mogen of niet en of er een klik is of niet. Moeders onderling hebben veel en makkelijker contact met elkaar door de kinderen! Dat is ook logisch! De kinderen spelen met en bij elkaar en zo loopt de moeder buurvrouw ongedwongen even langs bij andere moeders buurvrouwen om hun kind te halen. Een wijntje samen drinken, een bakkie doen, barbequen of een praatje maken om ervaringen met elkaar te delen is vaak dan een gezellige vervolgstap. En zo onstaan de leukste vriendschappen en contacten in een nieuwbouwwijk! Super gezellig uiteraard!

Maar voor mij tja valt het toch niet mee, hier als bijna enige kinderloze te wonen ondanks dat ik wel heel erg leuk contact gekregen heb met een aantal buurtjes!

Ik zal mijn verwachtingen dus hier toch ook moeten bijstellen! Dat is helemaal niet erg! Het kost alleen even tijd. Hopelijk valt op termijn alles op zijn plek en ga ik hier mij toch echt thuis voelen!

Wil je meer lezen over pollie’s kraamkado :

Pollie’s Kraamkado

Op zoek naar leuke baby- en kraamkadootjes in Delft!

https://indebuurt.nl/delft/gids/pollies-kraamkado/

4 gedachten over “Kinderloos in een nieuwbouwwijk

 1. Oooh wat is dit her-ken-baar! Ik hoop ook dat je je rust hierin vindt. Het is mij nog niet helemaal gelukt. Vooral niet op drukke zomerse dagen. Ik heb er een tijdje geleden ook over geblogd, misschien een kleine troost dat je niet de enige bent ;-). https://levenzonderkinderen.nl/2016/06/03/ik-woon-in-een-buurt-vol-kinderen/

  Geliked door 1 persoon

  1. Oooh wat fijn dat het herkenbaar is. Ik ga straks jouw verhaal lezen! Leuk!

   Like

 2. Hoi Pollie, gisteren was het het eerste zonnige weekend van het jaar. Hoe is het gegaan in je kinderrijke buurt? Bij ons was al het kleine grut (meer dan 20 kids) buiten rondom het huis aan het spelen, met bijbehorende kreten. Rustig buiten zitten was er helaas niet bij, en de zomer moet nog komen! Omdat ik verhuizen wel erg rigoureus vind, ga ik nu een koptelefoon aanschaffen die geluiden buitensluit, maar waar ik wel muziek op kan luisteren. De perfecte oplossing denk ik.

  Geliked door 1 persoon

  1. Bij ons gaat nu ook alles weer naar buiten. Vandaag was weer de eerste dag dat ik even buiten kon zitten in tuin. Heb gelukkig er voor af kunnen sluiten met een boekje. Muziekje maar aangezet op de achtergrond. Ben ik nu degene die ook eens wat overlast creeert😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close