Een belletje uit mijn verleden!

Vorige week werd ik benaderd door mijn oude werkgever. Mijn oude werkgever had vernomen, dat ik kraammanden als hobby maakte. Twee ex-collega’s waren bevallen van een jongetje en een meisje en mijn oude werkgever had dus twee kraammanden op korte termijn nodig. Ik was blij verrast, dat ze aan mij dachten!

Het telefoontje bracht mij ook weer even terug in tijd… Een tijd dat voor mij zo fijn was en waar ik dus met veel plezier naar terugkeek. Maar liefst 11,5 jaar heb ik bij mijn oude werkgever gewerkt in de functie als assistent accountant. Helaas moest ik 5 jaar geleden wegens mijn ziekte noodgedwongen stoppen met werken.

Er brak voor mij een super moeilijke eenzame tijd aan! Hard werken was immers mijn lust in leven! En nu kon ik niet eens meer dan 1 huishoudelijke taak doen op 1 dag! Alles stond en staat nu in het teken, hoe kom ik mijn dag zo redelijk mogelijk door met het kleine beetje energie, wat ik beschikbaar heb.

Ook mijn dagen zagen er in 1 klap anders uit! Wat moest ik nu met al mijn lege dagen doen? Mijn dagelijkse structuur, mijn dagelijkse hoeveelheid sociale contacten, mijn doel in leven wat ik voor ogen had, mijn dagelijkse zelfontplooiing, mijn zelfvertrouwen, mijn volwaardigheid, mijn deelname aan de maatschappij, mijn ambities…ineens was alles wankel en weg…! En dat alleen door een rot ziekte die ik kreeg!  Ik als ex perfectionist dacht altijd dat je het leven grotendeels naar je hand kon zetten.. Maar zo zie je maar, je kan het leven totaal niet controleren! Het leven bepaalt zelf wat hij voor jou in gedachten heeft! Het enige wat je zelf kan doen is loslaten wat was en de situatie zoals hij nu is accepteren. Heel mooi gezegd natuurlijk! Maar het is wel echt de waarheid! Ik heb mijn situatie inmiddels na 5 jaar geaccepteerd. En ik probeer zoveel mogelijk te genieten van kleine dingen die ik nog wel kan!

En zo zie je, maar dat het leven je blijft verrassen en er toch weer wat leuks uit mijn verleden op mijn pad komt! Waar mijn hobby wel niet goed voor is!😊

En hoe leuk deze reactie: Je man heeft net de kadootjes gebracht. Ze zijn echt geweldig. Iedereen hier is enthousiast erover. Dank je wel en fijn weekend: Margo

Nou hier word ik dus blij van!😊

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close