Kraambezoek: the don’ts en do’s!

Kraambezoek is een speciale gelegenheid, waarbij de genodigde voor het eerst het pasgeborene baby’tje mag bewonderen. Voor de ouders is het een heel speciaal moment om hun grote trots aan hun vrienden, collega’s familie of kennissen te tonen. Of je nu op kraamvisite gaat bij je vriendin, collega of je zus, met een aantal dingen dien je wel rekening te houden. Hieronder vind je de opsomming van de don’ts en do’s waar je rekening dient te houden mocht je binnenkort op kraambezoek gaan.

● Ga alleen op kraamvisite als je een geboortekaartje hebt ontvangen of uitgenodigd bent om de baby te bewonderen.

● Heb je een geboortekaartje ontvangen maar ben je verhinderd om op kraambezoek te gaan gedurebde de kraamperiode, stuur dan een leuke felicitatiekaart of een leuk kraamkadootje per post.

● Geef de ouders eerst de komende weken de nodige rust. Het leven van de ouders staat compleet op zijn kop de eerste weken, vooral bij het krijgen van hun eerste kind. Na de bevalling heeft de moeder veel te verwerken zowel lichamelijk als geestelijk. Met een kleintje erbij moeten de ouders aan het nieuwe ritme wennen. Daarnaast moet de moeder ook herstellen van de bevalling en wennen aan haar overweldigende gevoelens t.o.v. de kleine.

●Wil je op kraamvisite gaan, geef dan altijd eerst de naaste familie de gelegenheid om op kraambezoek te komen.

●Maak altijd een afspraak voor een kraambezoek. Ookal staat dat niet expliciet op het geboortekaartje vermeld. De moeder heeft vaak rusttijden en ook om te voorkomen dat eral ander bezoek aanwezig is.

●Hou het kraambezoek kort tot maximaal een uurtje.

● Bij kraambezoek hoort ook beschuit met muisjes! Dus geniet ervan!

● Niet alle ouders willen dat hun kindje wordt vastgehouden door vreemde handen in de eerste weken. Respecteer dat! Dus pak niet zomaar het kindje uit de box op. Laat het initiatief bij de ouders. Wie weet bieden ze het uit henzelf aan.

●Ga je op kraambezoek neem dan altijd een kraamkadootje mee voor de baby en de ouders. Dit hoort er eenmaal bij. Het hoeft overigens geen duur kado te zijn. Mocht je heel weinig budget hebben, kan je zelf ook iets maken door iets te haken bijvoorbeeld. Wil je iets bijzonders geven en je budget is wat groter kies dan voor een kraammand. Dat wordt door ouders vaak erg gewaardeerd!

●Wil je een foto maken van de kleine. Vraag dan altijd eerst toestemming aan de ouders. Ook als je de foto wil delen op sociaal media is toestemming vragen belangrijk. Veel ouders willen niet dat foto’s van hun baby op internet worden geplaatst. Hou daar rekening mee!

●Kraambezoek staat in het teken van de pasgeboren baby en de ouders. Praat dus niet teveel over jezelf en wees dus geïnteresseerd in de baby en de ervaringen van de ouders!

●Heb je kinderen? Probeer dan voor dat uurtje oppas te regelen, zodat je rustig op kraambezoek kan. Heb je geen opvang kunnen regelen, geef dan je kinderen instructies om rustig te zijn tijdens het kraambezoek. Drukte, lawaai, gegil wordt niet echt gewaardeerd door de oververmoeiende nieuwe ouders. De ouders moeten nog zo wennen in de kraamperiode aan het nieuwe ritme van hun kindje. Door de slapeloze nachten en de naweeën van de bevalling zitten de ouders niet echt te wachten op druk en lang bezoek. Dus hou daar liever rekening mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close